The Torrox & Nerja Portal"> Restaurants | <font face="courier" size="6" color="464C81">The Torrox & Nerja Portal</font>
Här vill vi presentera en del restauranger och barer som vi själv kan rekommendera, lätt kryddat med egna kommentarer och intryck.

Varje ställe och lilla by till större städer har mängder av vattenhål och mer eller mindre bra restauranger som ofta har bl. a. mat från havet som specialité.

Många ställen erbjuds man små rätter i form av tapas som nu brukar att smyga sig in nästan överallt och kanske blir lika vanligt som pasta eller pizza.

Mat från Maria Bonita; Avocado med guacamole, stark salsa och räkor, grillade spareribs
MariaBonitaMat
MariaBonitaMat2


På många barer så får man som en gest en lite skål med tilltugg om man köper något att dricka, dock så blir man ju självfallet glada om man stannar och äter en bit mat också.

Beställ gärna då smårätter som t.ex tapas så att ni kan bilda er en uppfattning om hur maten kan vara.
Dela gärna på rätter eftersom det oftast kan var stora portioner och man inte är helt säker på vad man har beställt pga. språket.

Årgangstab
Årgångstabell
För de som vill ha det helt stora upplevelsen att kombinera god mat med gott vin så finns en årgangstabell för lite äldre viner. Det finns många lokala vinaffärer samt att de lokala stora supermarknader så som Eroski, Carrefour och AlCampo har större avdelningar för bl. a. vin.
Lidl har också vin till bra priser och ett vi har fallit för är Vinya Carles som är prisvärd från området Priorat.
Torres är ett välkänd vinhus med olika viner från olika regioner. Deras lite dyrare viner med namnet "Atrium" är väl värd att prova.
Sherry är också något man ska prova sig fram till en favorit.
Bland Cava så tycker vi om Codornieu, med finare kvalitén "Anna".
Finns också från samma som vitt och rosé.